U Dečijem kulturnom centru u periodu 29. maj -  10. jun 2012. održaće se didaktička izložba studenata Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) i Fakulteta primenjenih umetnosti (FPU) u Beogradu u okviru predmeta metodika likovnog vaspitanja i obrazovanja. Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji koja pretenduje da preraste u tradiciju, biće izloženi likovni radovi učenika oko 60 osnovnih, srednjih škola, domova za nezbrinutu decu i škola za decu sa posebnim potrebama u Srbiji nastalih u toku metodičke prakse studenata FLU i FPU u protekle dve školske godine.
Izložba ima za cilj pokretanje bitnih pitanja iz oblasti likovnog vaspitanja i obrazovanja, kao i motivaciju svih onih koji se na posredan ili neposredan način bave dečjim stvaralaštvom. U skladu sa tim, biće po prvi put dodeljena nagrada Bogomil Kalavaris za izuzetan doprinos u oblasti likovnog vaspitanja i obrazovanja. Nagrada koja je pod pokroviteljstvom FLU u Beogradu, nosi ime jednog od naših najistaknutijih i najznačajnijih pedagoga i predavača, koji je postavio temelje i umnogome doprineo oblikovanju savremene umetničke metodičke prakse u zemlji i svetu.
Pored samog obima i činjenice da je ovo prva u nizu izložba ove vrste, značajno je napomenuti da će se njome obeležiti i dva jubileja - 75 godina Fakulteta likovnih umetnosti i 60 godina Dečjeg kulturnog centra Beograd.
Svečano otvaranje izložbe biće održano u galeriji Dečijeg kulturnog centra 29.maja sa početkom u 19 časova. Posetioci će imati prilike da uživaju u ispunjenom zabavno-obrazovnom programu.


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

   
 
     
     
     
     
   
 
     
     
     
     
     
   
 
     
     
     
     
     
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
   
Copyright© 2011 boban.vidic123@gmail.com